HTML

gonosz1hal

Gonosz, gonosz, gonosz egy hal.

Friss topikok

Linkblog

Ezt a posztot még februárban írtam, amikor az eredeti parlamenti dalolós javaslat elhangzott, aztán nem fejeztem be. Most, hogy Réthelyi Miklós, a nemzeti erők forrásának őre új himnuszverziót javasolt, ismét időszerű lett mind a parlamenti éneklés, mind a poszt.

Azt mondja tehát egy kimondottan agilis, ifjú parlamenti képviselő a Fidesztől, hogy "nemzeti imádságunk közös éneklése" kifejezheti, hogy ők párthovatartozás nélkül értem, a választóért, a zemberért vannak. Ez engem annyira meghatott, hogy összeállítottam saját javaslatcsomagomat, reménykedve abban, hogy Kovács Péter (így hívják a képviselőt) ezt is felkarolja majd. Hogy így lesz, abban majdnem biztos vagyok, mivel valamennyi javaslatom mellé odaírtam, hogy bevezetése konkrétan miként segítené az Országgyűlés magasztosságának, fennköltségének, szociális érzékenységének, stb. kommunikálását.

 

 

 

 

 

1. Képviselőink simogassanak kóbor macskákat az ülés alatt

Egyértelmű utalás arra, hogy honatyáink és -anyáink szociális érzékenysége korlátlan; a nép és a zemberek a dorombolás hangjaira egy pillanatra megfeledkezhetnének napi gondjaikról.

2. Az ülés után az utolsó mindig kapcsolja le a villanyt

A gesztus szép és egyértelmű. A zemberek, de különösen a magyar zember, nem szereti a pazarlást. (Különös előnye a javaslatnak, hogy ha az utolsó képviselő esetleg még ülés alatt hagyná el a termet, nem lesz annyira ciki a közvetítésben a kongó épület.)

3. Képviselőink köszöntsék egymást öleléssel

Nem csak szép, de zemberi gesztus is ez, ami az egymás iránti törődést fejezi ki az ország népének. Alternatíve a külföldi delegációkat is ölelje meg mindahány jelenlévő képviselő, ezzel kifejezve, hogy a magyar, az egy vendégszerető nép.

4. A Himnusz után együtt mondják el a "Korán reggel ritkán rikkant a rigó" nyelvtörőt

A Schmitt Pál álamelnök úr által tábornokolt, az édes anyanyelvünk megóvására tett hadmozdulatainkat kitűnően segítené ez a kedves újítmányozás. Szeretett nyelvünk védelmét szolgálná az az intézkedés is, melynek értelmében az a képviselő, akinek nyelve belebotlik a mondókába, aznap nem beszélhet.

5. Képviselőink segítsenek át öreg néniket az üléstermen

Az idősek és a nyugdíjasok iránti elkötelezettség jegyében minden képviselő kísérjen át fejenként legalább egy nyugdíjas nénit az üléstermen. Amennyiben nem akad elég néni, lehetne hivatásos öreg néniket is alkalmazni, fejenként ezer-ezerötszáz forintért.

6. Az ülések végén mindig legyen körtánc

Az üléseket a Nemzeti Együttműködés jegyében szimbolikusan körtánccal lehetne zárni. A "Vonat nem vár, a sorompó áll" rigmusra vonatozó honanyák és -atyák képe is könnyen érthető, világos kép és üzenet lehetne: az elrugaszkodás évének alagútjában haladunk a talán már derengő fény felé, ami a szívünkben ég. Azoktól a képviselőktől pedig, akiknél elszakad a vonat, Kövér László megvonhatná az aznapi fizetést.

7. Szóljon magyar popzene az ülések alatt

Kimondottan előnyös lenne, ha az ülések alatt lágyan odakevert magyar popzene szólna. Minden bizonnyal megdobná a lemezeladásokat, és Ákos ezentúl féléves és negyedéves szülinapjait is saját albumokkal ünnepelhetné. No és ki tudja, ki kapna még kedved saját popalbumok készítésére országunk kétségkívül legnépszerűbb, legszeretettebb közösségében, a magyar politikában?

Címkék: himnusz országgyűlés

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gonosz1hal.blog.hu/api/trackback/id/tr842651906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gonosz1hal 2011.06.10. 13:21:39

@nomad: húúú... ezt meg miért kaptam? :))

N Karesz 2011.06.11. 10:56:47

Nagyon jól szórakoztam a bejegyzésén ' Milyen jó volna,ha másról szólna a bejegyzése ' gratulálok az ötleteihez ' Lehet,hogy megszavazzák ?

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2011.06.17. 21:17:02

A 8. pontba gondoltam :) Aktuális hozzászólásaikat kötelesek eldalolni :)
süti beállítások módosítása