HTML

gonosz1hal

Gonosz, gonosz, gonosz egy hal.

Friss topikok

Linkblog

A kormány – helyesen – jól odavágott a térképészeknek, történészeknek, nyelvészeknek, egyéb szakértőnek nevezett véglényeknek, akik Liszt Ferenccel szórakoztak önfeledten. Mostantól kis horderejű ügyekben a szakértők döntenek, de az igazán fontos, "kiemelten közérdekű" kérdésekben a Társadalom Letéteményesei, azok, akiket mindenki szeret, maguk a politikusok.

Nem hülyéskedek. Erről kormányrendelet szól, Orbán Viktor írta alá, eská. A földrajzi nevekről dönt majd a legfőbb választott hatalom eképp, s veszi ki az inkompetens PhD-k, idióta akadémikusok, kekeckedő professzorok kezéből a kormányrudat, s hoz majd maga felelős döntést. (Reméljük, névügyben Schmitt Pali bá' is besegít majd nekik, hiszen nyelvi téren már most is elévülhetetlen érdemeket szerzett, virtuóz nyelvi tapasztalatait nem nélkülözheti egyetlen felelős kormány sem.)

Pedig, Viktor, vigyázz ezzel, egyre vékonyabb itt a Duna jege, koronázásból a végén csúnya merülés lehet. Ugyanis a tendencia világos:

- kiemelten közérdekű műtétek előtt a műtőbe betoppan majd Fellegi Tamás, a sebész tisztelettudóan átnyújtja a szikét, a nemzetfejlesztés géniusza pedig négy-öt elegáns metszéssel kikapja a kiemelten közérdekű miniszterelnöki vakbelet.

- a kormánygép indulása előtt három perccel a gép kapitánya és első tisztje meghatottan adja át ülését Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-vezérnek és Semjén Zsoltnak, a miniszterelnökség felkent pápájának, akik szakértő mozdulatokkal kormányozzák a gépet fedélzetén a kiemelten közérdekű miniszterelnökkel a távolba, tán éppen a messzi Katyń felé.

 - a paksi atomreaktor karbantartásának legkritikusabb pillanataiban végre befut a munkatársak által oly' izgatottan várt kormányzati küldöttség. Matolcsy János, a külügyek ördögi mestere és Pintér Sándor, a legendás pandúr átveszik a reaktorblokk irányítását, míg a mérnökök könnyes szemmel igyekszenek magukba szippantani a kiemelten közérdekű pillanat hangulatát, míg a miniszterelnök elégedetten figyeli a sok, szép, színes, villogó fényecskét.

Nem tudom, a Végítélet érkezett-e el, vagy csak a fülkeforradalom törte fel a normalitás talaját, mint valami idióta buzgár árvíz idején. Mindenesetre vigyázz, édes Viktor, nehogy Budapest Liszt Ferenc szelleme üldözzön téged az Erzsébetvárosi pusztában. Szeretünk benneteket, ó, politikusaink!



  

Képünkön: kiemelten közérdekű kormánygép leszállás közben

Címkék: kormány földrajzinév bizottság

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gonosz1hal.blog.hu/api/trackback/id/tr782764514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

almodhi 2011.03.23. 13:41:59

A posztoló egy dologban téved!

Pakson természetesen Illés Zoltán fog személyesen intézkedni.
süti beállítások módosítása